Ik, Jij, Wij

‘Ik, jij, wij’ gaat onze leerlingen helpen om zelfbewust te zijn en om goed samen te werken. Hoe dat gaat? De ‘ik’ maakt zelfbewust, het nodigt uit om actief mee te doen. De ‘ik’ stimuleert je om te bedenken wat jíj wilt, wat jíj kunt bijdragen.

 

Vervolgens ga je dit verder verkennen, via open vragen aan de ander. Je maakt er actief ‘jij’ en ‘wij’ van dus. Dat kan je natuurlijk doen binnen en buiten de klas. En met ouders.

IMG_0620.jpg

IK-JIJ-WIJ redactieteam cursus gaat van start.

Dinsdag 11 november was het zo ver. De eerste les van de cursus voor de IK-JIJ-WIJ redactieteams is een feit. De komende weken worden er drie kinder-redactieteams opgeleid door een professionele filmmaker. De redactieteams komen van de Dorpsschool in Rozendaal, Daalhuizen in Velp en de Kameleon in Velp.

Onder begeleiding van Peter Schmitz van ‘Filmkinderen’ uit Ellecom leren de kinderen hoe je een camera hanteert, hoe je een interview goed voorbereidt en hoe je beeldmateriaal met een computerprogramma kan bewerken tot een leuk filmpje. Aan het einde van de cursus kunnen de kinderen volledig zelfstandig aan de slag om als razende reporters alle IK-JIJ-WIJ activiteiten die op school plaatsvinden vast te leggen. Uiteraard worden de filmpjes op de sites van de verschillende scholen gepubliceerd.

Als de eerste cursus afgerond is zullen er ook redactieteams van alle andere scholen van Scholengroep Veluwezoom opgeleid gaan worden. Op die manier kan uiteindelijk iedere school goed laten zien op welke manier zij  vorm geven aan IK-JIJ-WIJ.

Voor meer informatie over wat IK-JIJ-WIJ is, klik hier