Dorpsschool Rozendaal

Hoofdlocatie
Steenhoek 1
6891 CG Rozendaal
Telefoon: (026) 363 71 94

E-mail


Ik-Jij-Wij week

vrijdag 23 maart 2018 - 11:00
00f02eef-c894-4d04-b611-5e8b83255dc0.jpg

Het is de week van het openbaar onderwijs. Bij Scholengroep Veluwezoom is dit vertaald in de slogan: Ik JIJ WIJ!

‘Ik, jij, wij’ gaat onze leerlingen helpen om zelfbewust te zijn en om goed samen te werken. Hoe dat gaat? De ‘ik’ maakt zelfbewust, het nodigt uit om actief mee te doen. De ‘ik’ stimuleert je om te bedenken wat jíj wilt, wat jíj kunt bijdragen.

Vervolgens ga je dit verder verkennen, via open vragen aan de ander. Je maakt er actief  ‘jij’ en ‘wij’ van dus. Dat kan je natuurlijk doen binnen en buiten de klas en met ouders.

Bij ons op de Dorpsschool kwam deze week Ik- Jij- Wij tot uitdrukking door het samen bezig zijn met het ontwerpen en bouwen van de nieuwe school. De kinderen zijn hier druk mee bezig geweest en hebben zelfs een Boek-O-Matic gemaakt van ons nieuwe schoolplein. In de groepen hebben we allemaal een gastspreker mogen ontvangen die iets over bouwen kwam vertellen en vanaochtend hebben we de week afgesloten met een leuke tenstoonstelling van ale gemaake ontwerpen. Hier kunt u het filmpje zien wat gemaakt is van de Boek- O Matic die gewonnen heeft. Klik hier om de foto's van afgelopen week te bekijken.

Uiteraard blijft het niet bij deze ene week, maar staan Wij ervoor open om zaken samen op te pakken. We gaan niet vóór anderen denken, wel samen met anderen oplossingen bedenken. De ‘wij’ betekent dus de teams samen met ouders en leerlingen.